Január 23-án farsangi jelmezbál volt!

A nap szokványosan indult – szombat volt, vagyis tanítási nap a mi iskolánkban. Csak az órák befejeztével, miután pihentünk egy kicsit és megettük a kifejezetten nekünk rendelt ínycsiklandó szendvicseket, vehettük fel a jelmezeinket.

Farsangi jelmezbál 2016

Szuper jó hangulatban telt a 2016-os farsangi bál

Egy csodaszépen feldíszített teremben farsangoztunk, ami tele volt színes lufikkal és szerpentinekkel. Az Igazgatónő javaslatára minden résztvevő valami Lengyelországgal kapcsolatos jelmezt vett fel. Voltak ismert sportolók, énekesek, politikusok, lengyel rajzfilmszereplők, lengyel focicsapatok szurkolói… Még a tanárnők is beöltöztek!

Az Igazgatónő A Karácsonyi Segítségnyújtás Nagyzenekara volt, Alina néni „A bábu” című regény szereplőjének, Łęcka Izabellának öltözött. Hania néni, az iskolatitkárnő, a sajtó képviselője volt. Egész idő alatt figyelte a mulatozásunkat és rengeteg képet készített rólunk.

A mi tanárnőnk, vagyis Ania néni, podhalei báránykának öltözött!

Habár mindegyik jelmez nagyon érdekes és ötletes volt, a legnagyobb tetszést Reksio (Zosia Bedyńska) aratta, valamint a lengyel focicsapat szurkolói (Szonja i Zoé Holbusz), a krakkói lány népviseletben (Sonia Mészaros), Fekete Zawisza (Segesdy Gabrysia öccse) és a Négy Zöld Elefánt (Lea Desbordes-Korcsev).

A sok vidám tánc mellett számos szórakoztató verseny is volt. A cukorka-zacskózó verseny, a csokoládé evés késsel-villával és a madzagon lógó fánk evése kéz használata nélkül tetszett nekünk a legjobban.

Remekül szórakoztunk!

Reméljük, hogy jövőre szintén hasonló farsangunk lesz. Azon is gondolkoztunk már, mi legyen a következő jelmezbál témája. Talán mind mesehősöknek öltözünk, vagy a bálterem királyi udvarrá változik és mi királynők és királyok, lovagok, udvarhölgyek és apródok leszünk… Meglátjuk.
De már most nagyon várjuk!

A budapesti Lengyel Nyelvoktató Nemzetiségi Iskola III osztályos tanulói