Vajon a könyvtár iskolánk SZÍVE?

Határozottan így lesz! pastedGraphic.png 

Intenzíven dolgozunk azért, hogy így legyen!

 

A terem átvétele után feladatom lesz álmaink könyvtárának megteremtése, ahol a diákok szabadon eltölthetik a tanórákon kívüli idejüket – stressz és kapkodás nélkül.
Itt senki sem osztályozza őket. Igyekszem egyfajta híd szerepét betölteni a tanárok és a diákok között. Könyvtárunk a korszerű Lengyel Iskolában egy rendkívüli hely. A diákok nem csak iskolai tankönyveket, kötelező olvasmányokat, egyéb könyveket kölcsönöznek itt, de a könyvtár hamarosan fejlesztőközponttá alakul, ahol a lengyel kultúrát minden lehetséges módon népszerűsíteni fogjuk. Bízom abban, hogy az idelátogató diák – a könyvtár számos funkcióját használva – könyvet is szívesen kölcsönöz majd. A könyvtárral és a könyvekkel való állandó kapcsolat felkelti az érdeklődési hajlandóságot, elősegíti az információs források hatékony használatát, tartós esztétikai és érzelmi élményeket biztosít. Egy jó könyv mindenre jó!
A könyvtár egyúttal olyan hely, ahol az ember egyszerűen megpihenhet, kicsendesedhet, lelazulhat és felkészülhet a következő óráira. Feladata az olvasási szokás kifejlesztése, a könyvtárhasználat lehetővé tétele, a képzelőerő és az érzékenység fejlesztése, a
szókincsfejlesztési munka, az anyanyelv kultúrájával kapcsolatos ismeretszerzés fontosságának tudatosítása. A könyv gyarapítja a tudást, fejleszti az intellektust, szórakozás és öröm forrása.
De mindez még előttünk van, mert jelenleg még csak a könyvtár létrehozásánál tartunk, és a „Sárgaköves Úton haladunk a Smaragdváros felé”.

pastedGraphic.png

2020.04.23. összeállította:

Nemoda – Stiasny Márti 

-a Ti iskolai könyvtárosotok
Ogólnokrajowa Szkoła Polska na Węgrzech / Lengyel Nyelvoktató Nemzetiségi Iskola

 

***

 

Április 23-án a Könyv és a szerzői jogok világnapját ünnepeljük.