Rólunk

/Rólunk
Rólunk 2020-08-03T11:16:22+01:00

 Az iskola leírása

A Magyarországon működő Országos Lengyel Iskola kiegészítő iskola státusszal rendelkező intézmény, amely a nemzeti kisebbségekről szóló törvény értelmében a magyar oktatási rendszer hatályos rendelkezései alapján működik.

Az intézmény a lengyel nyelvet mint anyanyelvet, örökölt nyelvet és idegen nyelvet tanítja.

Az iskola székhelye Budapesten, a X. kerületben (Kőbánya), az Állomás utca 10. sz. alatt található.

Jelenleg a Lengyel Iskola 11 oktatási egységgel rendelkezik, amelyek Magyarország különböző településein (Budapest, Dunaújváros, Csór, Gödöllő, Kaposvár, Pécs, Szentendre, Székesfehérvár, Tatabánya, Veszprém) találhatók.

Az iskolai oktatás általános iskolai (tanítás 1-8. osztályban) és középiskolai (tanítás 9-12. osztályban) szintből áll. Az oktatás a lengyel nyelvre illetve ország-ismeretre terjed ki. Az iskola kiegészítő tantervet hajt végre a magyar oktatási követelményeknek megfelelően. A tanulók által a lengyel nyelvből megszerzett osztályzatokat a magyar iskolák elismerik, és szülői beleegyezéssel az érdemjegyek bekerülnek a magyar iskolai bizonyítványokba. Ezenkívül iskolánk tanulói a lengyel nyelv javára mentesülhetnek egy második idegen nyelv elsajátításának kötelezettsége alól – így a lengyel nyelv a középiskolai végzős bizonyítványon elismert tantárgyak közé tartozik. Az iskola jó oktatási bázissal és infrastruktúrával rendelkezik. A foglalkozások, tanórák modern és esztétikus, audiovizuális- és tanítóeszközökkel felszerelt tantermekben zajlanak.