Iskolai hagyományaink fontos elemei a különféle művészeti versenyek: így a szavaló-, rajz- vagy irodalmi verseny. Ezen eseményeknek immár régre visszanyúló hagyománya van, tematikájukat tekintve aktuális történelmi évfordulókhoz illetve a lengyel szokásokhoz, hagyományokhoz kapcsolódnak.

A tanárok és diákok szívéhez igen közelálló a szavalóverseny, amely minden tavasszal megrendezésre kerül, és neves lengyel íróhoz vagy költőhöz kötődik. A verseny gyökerei még a régi vasárnapi iskolákig nyúlnak vissza, és hagyományosan Magyarország egész területéről érkeznek rá diákok. Versválasztás tekintetében az utóbbi években a Varsói Felkelés kitörésének évfordulóját megörökítő alkotásokra, Tuwim és Twardowski atya verseire esett a diákok választása. Sienkiewicz prózájával való „megbirkózás” idején viszont mindenki örömére a szavalóverseny drámaversennyé alakult.

A lengyel kisebbségi sajtó szerkesztőinek támogatása mellett diákjaink számára újságíró versenyt is szervezünk. A verseny első alkalommal a magyarországi lengyelség ismert és ismeretlen tagjait érintette, a lengyel-magyar kapcsolatokra helyezve a hangsúlyt, és igencsak meglehetős mennyiségű írás született diáklányaink őseiről, egyúttal remek alkalmat szolgáltatva a családkutatásra is.

Diákjaink iskolaközi versenyeken illetve Lengyelországban szervezett lengyel nyelvi olimpiákon is részt vesznek. Számtalanszor végeztek dobogós helyen. Iskolánk történetében a legnagyobb sikert Weronika Krajewska érte el, aki 2011-ben második helyezést ért el.

Iskolánk rendszeresen részt vesz a krakkói betlehemes fesztiválon. Eddigi legnagyobb sikerünk a 2015-ben elért első helyezés a 12-14 év közötti gyerekek kategóriájában és a verseny utáni kiállításon való részvétel.

Résztvevői vagyunk a Wrocławban megtartandó lengyelországi Kreativitás és Innováció Olimpiának, amelyre a lengyel gyerekeken kívül Kínából, az Amerikai Egyesült Államokból és Ukrajnából is érkeznek gyerekek. Nagyszerű, hatalmas érzelmi töltetet adó esemény ez, egyúttal nagy kihívás mind a diákok, mind a tanárok számára.